2019-12-13 09:48:18

Obavijest o izmjeni školskoga kalendara

Poštujući smjernice Ministarstva znanosti i obrazovanja te Županijskoga ureda za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije, Školski odbor Gimnazije Beli Manastir (predsjedavajuća Vlasta Kajtar, prof. ) i Nastavničko vijeće Gimnazije Beli Manastir (ravnatelj Veljko Frank, prof. ) donose odluku o sljedećim izmjenama školskoga kalendara:

1. Za maturante, nastavna će godina završiti 29. svibnja, a za ostale učenike 19. lipnja.

2. Zimski će praznici trajati od 24. prosinca do 6. siječnja. Oni koji 7. siječnja slave Božić, nisu obvezni toga dana doći u školu.

3. Katolički Veliki petak - 10. travnja - bit će nastavni dan. U utorak, 14. travnja, nastavljamo s redovitom nastavom.

4. Za maturante, nastava se neće nadoknađivati subotom. Za ostale učenike, nadoknada će se organizirati jedne subote, 6. lipnja, po rasporedu o kojem će biti na vrijeme obaviješteni. Učenicima koji zbog nemogućnosti prijevoza toga dana ne dođu u školu, izostanak će se opravdati. No, gradivo koje se obradi te subote, provjeravat će se i vrednovati ravnopravno gradivu obrađenomu drugim danima, bez olakotnih okolnosti učenicima koji su izostali.

5. Za učenike koji su planirali npr. putovanje danima koji su prvotnim kalendarom predviđeni kao nenastavni, primjenjuje se pravilo iz Statuta Gimnazije Beli Manastir koje se općenito odnosi na traženje dopuštenja za izostanak s nastave. Učenici (odnosno roditelji ukoliko su učenici maloljetni) trebaju pisanim putem zatražiti dopuštenje razrednika za izostanak do 3 radna dana, ravnatelja do 7 radnih dana, a Nastavničkoga vijeća do 15 radnih dana.

 


Gimnazija Beli Manastir