preskoči na sadržaj

Gimnazija Beli Manastir

Login
Tražilica
Anketa
Imate li interesa za uključivanje u, i osnivanje volonterskog kluba u školi?
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 9. 2011.

Ukupno: 272469
MOZDA VAM ZATREBA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

          ANKETA :

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
https://ocjene.skole.hr/
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obavijesti nastavnicima
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBVEZE RAZREDNIKA NA KRAJU NASTAVNE GODINE: E-DNEVNIK I E-MATICA
Autor: Nina Savić, 13. 6. 2019.

Premda je većina navedenoga već poznata od lani, evo nekoliko smjernica koje će vam možda dobro doći pri radu u e-dnevniku i e-Matici nakon kraja nastavne godine:


 

  1. Unijeti izvannastavne i izvanškolske aktivnosti (ukoliko ih je bilo) za pojedine učenike, podatke o izletima, posjetima, ekskurzijama.
  2. Unijeti pedagoške mjere.
  3. Unijeti ocjene vladanja (Najprije je potrebno ući u imenik i na desnom izborniku odabrati: Administracija učenika. Zatim će se ponovno pojaviti imenik u kojem treba odabrati željenog učenika. Treba odabrati ocjenu iz vladanja za cijelu školsku godinu, ne za polugodište. Moguć je i grupni unos ocjena iz vladanja, također nakon što se odabere: Administracija učenika. No, u tom slučaju nije potrebno odabrati pojedinog učenika.)
  4. Ako se želi izračunati opći uspjeh učenika, potrebno je također odabrati: Administracija učenika, a zatim pojedinog učenika i na kraju ,,Opći uspjeh“  (desni izbornik) , nakon čega će se pojaviti opcija: Izračunaj opći uspjeh. Opći je uspjeh potrebno preračunati nakon svake izmjene ocjena (nakon dopunskog rada, predmetnog ispita, ispita pred povjerenstvom i sl.).
  5. Ažurirati izostanke.
  6. Provjeriti jesu li ažurirani: Pregled rada, Zapisnici.
  7. Da ne radite dvostruki posao, pomoću ,,Administracije učenika“,  možete podatke prebaciti u e-Maticu (opcija će se pojaviti po kliku na desni izbornik) . Nakon pojave popisa učenika i predmeta, potrebno je odabrati još jednom ,,Prebaci u e-maticu“ (skroz ispod) . Na taj bi se način u e-Matici trebale naći ocjene, ali i vladanje i izostanci. Ipak, potrebno je provjeriti e-Maticu i uvjeriti se da je sve uredno uneseno jer ponekad ima tehničkih poteškoća. Svjedodžbe se ispisuju na osnovu e-Matice, a ne e-dnevnika i zato je bitno provjeriti je li u e-Maticu uneseno sve što treba biti i redom kojim treba biti (redoslijed predmeta).
  8. Za klasu i urbroj za svjedodžbe, obratiti se tajnici.

 

Pedagoginja i administratorica e-dnevnika

Nina Savić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju